Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شيراز – ايرنا- رئيس سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي کشور گفت: گلخانه ها يکي از بهره ورترين روش هاي توليد محصولات کشاورزي هستند و سياست ما تشويق سرمايه گذاران به اتخاذ روش کشت گلخانه اي است.

به گزارش ايرنا شاهرخ رمضان نژاد، سه شنبه در همايش نقش سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي در توسعه کشت گلخانه‌اي در شيراز اضافه کرد: سود آورترين فعاليت در بخش سرمايه گذاري کشاورزي بخش گلخانه است و محصولات گلخانه اي شامل سياست هاي کنترلي تنظيم بازار نخواهد بود و از اين رو نيز شاهد افزايش درآمد صاحبان گلخانه هستيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي عنوان کرد: دريافت مجوز ايجاد گلخانه در کشور علاوه بر اين که زمان بر است مشکلات مختلفي نيز دارد اما يکي از برنامه هايي که اين سازمان به عنوان متولي صدور مجوز ايجاد گلخانه در کشور دارد اين است که روند صدور مجوز تسهيل و مجوز در زمان کمتري صادر شود.
رمضان نژاد گفت: استان فارس در حوزه کشاورزي در کشور پيشگام است و اميد است با توسعه گلخانه در اين استان شاهد پيشگام بودن استان فارس در زمينه توسعه گلخانه ها در کشور باشيم.
وي همچنين به بهره وري در کشاورزي اشاره و اعلام کرد: مهمترين ابزاري که مي تواند باعث رونق توليد در بحث کشاورزي شود بهره وري است و اگر اين عنصر در کشاورزي دنبال نشود، آينده اي براي اين بخش متصور نيست.
رمضان نژاد بيان کرد: محدوديت هاي اقليمي در کشور باعث شده نتوانيم به سمت طرح هاي توسعه محور باشيم از اين رو بهره وري مي تواند عاملي براي ايجاد رونق توليد در کشاورزي شود.
وي افزود: بهره وري عاملي بود که باعث شد در سال هايي که کشور توان رقابت و توليد مناسب محصولات کشاورزي را نداشت از اين گذر تاريخي عبور کند و با تکيه بر بهره وري نياز داخلي اين محصولات را برطرف کنيم.
رمضان نژاد با اشاره به برنامه ششم توسعه و توسعه کشاورزي گفت: يکي از معيار هايي که در برنامه ششم توسعه به آن توجه شده است افزايش 3 درصدي بهره وري در حوزه توليدات محصولات کشاورزي است.
او بيان کرد: يکي از برنامه هايي که اين سازمان داشته اين است که با توجه به کاهش سطح زيرکشت محصولات کشاورزي شاهد افزايش ميزان برداشت اين محصولات در هر واحد از سطح زير کشت است البته در اين مسير افزايش بهره وري و کاهش مصرف آب نيز در نظر گرفته شده است.
** منابع آبي استان بايد مديريت شود
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان فارس گفت: ايجاد و توسعه کشت گلخانه اي از اهداف مهم وزارت جهاد کشاورزي است و استان فارس نيز با توجه به اين که در شرايط اقليمي خشک و نيمه خشک قرار دارد بايد منابع آب استان در جهت امنيت غذايي مردم و جامعه مديريت شود.
محمدمهدي قاسمي اضافه کرد: توسعه کشت گلخانه اي در محيط کنترل شده امکان کنترل عوامل طبيعي مانند آفات، بيماري‌ها و نوسانات اقليمي را فراهم کرده و امکان افزايش بهره وري مهمترين پارامتر توليد آب را ايجاد مي کند. اگرچه در سنوات اخير نسبت گذشته توسعه خوبي در کشت گلخانه اي ايجاد شده است اما اين توسعه متناسب با سياست هاي سازمان نيست.
وي بيان کرد: افزايش 10 برابري بهره وري آب کنترل آفات و بيماري ها و کاهش تبخير و تعرق و مديريت توليد از مزاياي کشت گلخانه‌اي است.
رئيس سازمان جهاد کشاروزي استان فارس افزود: برنامه بلندمدت توسعه هفت هزار هکتاري کشت گلخانه در فارس از جمله اهدافي است که سازمان جهاد کشاورزي استان به دنبال آن است و امسال 600 هکتار توسعه کشت گلخانه در دستور کار قرار گرفته است.
قاسمي اضافه کرد: به منظور توسعه گلخانه در قالب زنجيره توليد مدل روستاي گلخانه در دستور کار قرار گرفته است اين مدل در سه شهرستان‌ کوار، مرودشت و پاسارگاد در دست اقدام است.
** يک هزار مجوز ايجاد گلخانه در فارس صادر شده است
رئيس سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي فارس در اين همايش گفت: بيش از پنج هزار مجوز طي سال گذشته در استان فارس صادر شده است که از اين ميزان مجوز نزديک به هزار پروانه صادر شده در حوزه گلخانه است البته طولاني شدن روند دريافت مجوز هاي عاملي براي اين شده تا روند ساخت گلخانه در استان فارس همسو با ميزان درخواست ايجاد گلخانه نباشد.
حسين رئيسي اضافه کرد: اين سازمان بيش از شش هزار عضو حقيقي و نزديک به 700 نيروي حقيقي دارد که بايد اين افراد در سيماي کشاورزي استان فارس نقش پررنگ تري داشته باشند.
وي با بيان اين که دريافت مجوز بايد تنها طي 7 روز انجام شود ، عنوان کرد: بيشترين مشکلي که در اين حوزه وجود دارد تعرفه هاي بخش دولتي است که اميد است اين مشکل نيز برطرف شود تا شاهد اينگونه مشکلات در استان فارس نباشيم.
ع.پ / 1876
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۳۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود

در بازدید دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش ‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی از سازمان انرژی اتمی ایران مقرر شد که نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

به گزارش ایسنا، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی ضمن بازدید از شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در گفت‌و گو با معاون رییس سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل این شرکت در خصوص زمینه های استفاده از انرژی هسته ای در حوزه گیاهان دارویی از جمله رفع آلودگی های میکروبی، قارچی و کاهش مصرف سم بحث و تبادل نظر کرد.محمدرضا شمس اردکانی که به دعوت پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در راس هیئتی در محل این سازمان حضور یافته بود، ضمن تشکر از این دعوت گفت: امروز علم و دانش در کشور متولی‌هایی دارد که هم‌‏افزایی این مجموعه‌ ها می‏‌تواند توسعه علمی کشور را رقم بزند. ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی ریاست جمهوری، برنامه‌‏های خود را بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی) در راستای آماده‌سازی سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در طب سنتی، حفظ میراث مکتوب طب سنتی و تقویت اقتصاد گیاهان دارویی و طب سنتی و توجه به ارتقای تکنیک‏‌های موجود در این حوزه قرار داده است. استفاده از انرژی هسته‌ای به عنوان یکی از تکنیک‌‏های مطرح جهانی در رفع آلودگی‌های میکروبی، قارچی و  کاهش مصرف سم در تولید گیاهان دارویی نیز می‌تواند قابل توجه باشد.

دبیر ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به بازار جهانی گسترده گیاهان دارویی که به گفته وی در سال ۲۰۵۰ به  حدود پنج هزار میلیارد دلار خواهد رسید، اظهار کرد: میزان درآمدزایی بازار گیاهان دارویی در سال ۲۰۵۰ تقریبا سه برابر درآمد بازار نفت خواهد بود که برای داشتن سهمی از این بازار، باید هم‌‏افزایی سازمانی تقویت شود.

وی در ادامه آمادگی ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی ریاست جمهوری را برای همکاری متقابل اعلام و پیشنهاد کرد: در این راستا تفاهم‏نامه‌‏ای بین ستاد و شرکت، منعقد و در زمینه کاربرد پرتوها در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی نیز مانند آیین‌نامه عطاری‌‏ها و بارانداز گیاهان دارویی با همکاری انجمن‌‏های علمی مربوط، مستندسازی انجام شود.

دبیر فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی همچنین بر استفاده از ظرفیت فرهنگستان علوم در راستای فرهنگ‏‌سازی و فواید کاربرد پرتوها در ایجاد اعتماد عمومی تاکید کرد.

شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران نیز گفت: نقش پرتوها در کیفیت زندگی مردم باید بیش از پیش نمایان باشد زیرا محصولات کشاورزی، مواد غذایی، بهداشت و سلامت، محیط زیست و صنعت با حضور پرتوها کیفیت بهتری خواهند داشت. با ایجاد سامانه پرتودهی در ابتدا تنها استریل کردن وسایل و تجهیزات پزشکی انجام می‌شد اما با توسعه این سامانه‌‎ها و اهمیت کاربرد پرتوها در کشاورزی و سلامت، سند آمایش سرزمینی تدوین شد. در نتیجه این آمایش، ۱۲ منطقه دارای اولویت تولید محصولات کشاوزی از نظر نوع محصول، تناژ تولیدی و قابلیت پرتودهی، انتخاب شده و براساس آن سند راهبردی توسعه محصولات کشاورزی در جهت توسعه صنعت هسته‌‏ای تهیه شد.

وی ادامه داد: کاربرد فناوری هسته‌ای و پرتودهی مواد غذایی یکی از شیوه‌های نوین مؤثر در جهت ارتقای امنیت غذایی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سازمان بهداشت جهانی، سازمان تجارت جهانی و ... از سالیان گذشته به دنبال استفاده از فناوری هسته‌ای به عنوان راه حلی مناسب و کارآمد برای کمک به امنیت غذایی و مبارزه با گرسنگی و سوء تغذیه، در سراسر جهان بوده و در این راستا همکاری‌های گسترده‌ای را آغاز کرده‌­اند.

شیرمردی با اشاره به این‌که استفاده از پرتوها در بخش کشاورزی از دهه ۵۰ میلادی آغاز شده است، اظهار کرد: با استناد به آمار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان بهداشت جهانی در دنیا بیش از ۶۰ نوع مواد غذایی برای اهداف مختلف شامل کنترل و مهار جوانه زدن، تاخیر در رسیدن، کاهش میکروارگانیسم‌ها، از بین بردن حشرات، غیرفعال کردن انگل‌ها، جلوگیری از فساد و افزایش زمان ماندگاری و ... پرتودهی می‌شود. در مورد گیاهان دارویی، پرتودهی بر روی ادویه‏ جات، دمنوش و داروهای گیاهی انجام شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی برخی محصولات شرکت مانند هیدروژل پوشش‌‏دهنده زخم، پودربندآورنده خون (همواستات)، سوپرجاذب بهداشتی، سوپرجاذب کشاورزی (مؤثر در کشت دیم و مقابله با خشکسالی)، آفت‌‏زدای و خشک‏‌کن مایکروویو، هیدرومالچ، سامانه پرتودهی با اشعه ایکس (کاربری کشاورزی، بیولوژی و عقیم‌‏سازی حشرات)، سامانه پرتودهی خودحفاظ گاما و ... پرداخت.

شیرمردی افزود: یکی از مهم‏ترین محصولات شرکت، دستگاه اسانس‌‏گیر صنعتی است که مجهز به سنجه اپتیکی است و علاوه بر تولید اسانس، پایش کیفیت ذرات خروجی از دستگاه را برای افزایش خلوص انجام می‌دهد. اسانس گیاهان دارویی و معطر استخراج ‎شده با امواج مایکروویو به دلیل بهره‌‏گیری از این سنجه‌‏ها دارای خلوص بالا است.

معاون سازمان انرژی اتمی بر درخواست حمایت از ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی در معرفی محصولات و همراهی برای فرهنگ‏سازی سودمندی کاربرد پرتوها در موارد مذکور تاکید کرد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در پایان جلسه مقرر شد تا از طرف ستاد و شرکت، افرادی به عنوان رابط معرفی شوند تا طی جلسات مستمر، نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • میزگرد بهره وری در حمل و نقل ریلی
  • ۱۲ پروژه با حضور رئیس سازمان زندان‌ها در هرمزگان به بهره‌برداری رسید
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است
  • انتقال فناوری به حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس