Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تغییر تصمیم و نبود یک برنامۀ کاری مشخص به واسطه تغییر مدیریت، یکی از دلایل مشکلات اقتصادی و اجتماعی موجود به حساب می‌آید. در این بین این تغییرات ممکن است در سطوح مختلف حکمرانی در کشور دیده شود. یکی از این چرخش‌های آشکار در ، مسئله حذف رشته مدیریت پروژه از مجموعه رشته‌های ذی صلاح برای شرکت در آزمون نظام مهندسی تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش به بررسی ماجرای حذف رشته مهندسی پروژه از رشته‌های مورد تایید سازمان نظام مهندسی می‌پردازیم.

* بررسی جزئیات رشته مدیریت پروژه

به گزارش فارس، مدیریت پروژه مجموعۀ مهندسی – مدیریتی تلقی می‌شود که برای مدیریت، نظارت، طراحی واجرای پروژه‌ها به ویژه پروژه‌های عمرانی طرح ریزی شده است. تاکید اصلی در رشته مهندسی مدیریت پروژه بر روی تلفیق دانش و اجرا ، کاربردی بودن آموزه ومدیریت صحیح پروژه های عمرانی متمرکز است.

فعالیت‌های در نظر گرفته شده برای مهندس‌های مدیریت پروژه در نظام مهندسی ساختمان، جهت تصدی پست مهندس مجری تعریف شده است و در حال حاضراین وظیفه توسط مهندسین عمران انجام می شود. لیکن از آنجا که مهندسین عمران با مهارت های مرتبط با دانش حقوقی پروژه‌ها ، اصول مدیریت صحیح و مواردی از این دست آشنایی ندارند، رشته مهندسی مدیریت پروژه با هدف رفع خلاء موجود در فعالیت مهندس‌های مجری طراحی گردیده است.

بررسی چارت آموزشی رشته مدیریت پروژه و مقایسه آن با رشته مهندسی عمران از تطیق بیش از 70 درصدی این دو چارت خبر می‌دهد و توجه به جرئیات درس‌های ارائه شده تطیبق چارت آموزشی دو رشته را بیش از پیش هماهنگ می‌سازد.

*تصمیات متناقض کمیسیون هم‌ارزی برای رشته مدیریت پروژه

به منظور بررسی ماجرای حذف این رشته از مجموعه رشته‌های ذی‌صلاح برای شرکت در آزمون نظام مهندسی باید روند تاریخی این رشته را بررسی کرد. در همین راستا مطابق بند 18 کلیات مصوبه کمیسیون هم ارزی رشته‌ها به شماره 68693/430 در تاریخ 14 بهمن‌ماه سال 91 مقرر شد، فارغ‌التحصیلان رشته کارشناسی مدیریت پروژه با صلاحیت محدود (نظارت در حد پایۀ 3) موفق به اخذ پروانه نظام مهندسی مرتبط با رشته‌های عمران شوند.

مصوبه کمیسیون هم ارزی مبنی بر حضور رشته مدیریت پروژه در مجموعه رشته‌های سازمان نظام مهندسی

در حالی که سال 91، رشته مهندسی پروژه جزء رشته‌های سازمان نظام مهندسی طبقه‌بندی شد اما در چرخشی آشکار، 6 سال بعد در بند 32 کلیات مصوبه کمیسیون هم ارزی رشته‌ها به شماره 149726/430  در تاریخ 29 دی‌ماه سال 97 عنوان شد که به فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی پروژه پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی تعلق نمی‌گیرد.

مصوبه کمیسیون هم ارزی مبنی بر حذف رشته مهندسی پروژه از مجموعه رشته‌های سازمان نظام مهندسی

این چرخش آشکار در تصمیم‌گیری در حالی مطرح می‌شود که از تاریخ 14 بهمن 91 تا تاریخ 29 دی 97، هیچ تغییری در چارت آموزشی رشته مدیریت پروژه اعمال نشده و دلایل حذف این رشته از رشته‌های ذی‌صلاح سازمان نظام مهندسی محل سوال است.

*نماینده وزارت علوم پاسخ قانع کننده‌ای نداد

به گزارش فارس، پیگیری دلیل حذف رشته مهندسی پروژه مشخص کرد، این تغییر در تصمیم از سوی کمیسیون هم‌ارزی وزارت راه و شهرسازی که با حضور نماینده‌های از وزارت علوم، وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی برگزار می‌شود، اتخاذ شده است. در همین ارتباط و به منظور مطلع شدن از جزئیات بیشتر به سراغ یکی از فارغ‌التحصیلان رشتنه مدیریت پروژه رفتیم. این فارغ‌التحصیل رشته مهندسی پروژه با اشاره به پیگیری‌های انجام شده از سوی فارغ‌ التحصیلان به منظور یافتن دلایل حذف رشته، گفت:« پس از پیگیری از کمیسیون هم ارزی متوجه شدیم که علت اصلی حذف این رشته از مجموعه رشته‌های سازمان نظام مهندسی، مخالفت آقای دکتر رحیم زاده، نماینده وزارت علوم در کمیسیون هم ارزی بوده است.»

این کارشناس مدیریت پروژه، ضمن اشاره به گفتگوی خود با نماینده وزارت علوم، عنوان کرد:« پس از پیگیری  برای یافتن دلایل حذف، نماینده وزارت علوم اعلام کرد که در حال بررسی دقیق جزئیات چارت آموزشی رشته مدیریت پروژه است، حال سوال اصلی اینجاست که چگونه اول نسبت به حذف رشته اقدام شد و پس از پیگیری  دستور بررسی چارت آموزشی صادر شد؟»

این فارغ‌التحصیل رشته مهندسی، ادامه داد:« البته پس از گفتگو با نماینده وزارت علوم اقدام به بررسی چارت آموزشی به طور دقیق کرده و نتایج تطبیق 70 درصدی این رشته با رشته مهندسی عمران را به وزارت علوم اعلام کردیم اما تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده و همچنان منتظر دلایل قانع کننده کمیسیون هم ارزی برای حرف این رشته هستیم.»

*فارغ‌التحصیلان مدیریت پروژه، سرگردان تصمیات مسئولین

بررسی خبرنگار فارس مشخص کرد، این تصمیم کمیسیون هم ارزی منجر به سرگردانی تعداد بسیاری از فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی پروژه شده که به واسطه دریافت پروانه نظام مهندسی نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده‌اند و در شرایط کنونی در فضای مبهمی به سر می‌برند.

اما سوال مشخص این‌جاست که چرا کمیسیون هم ارزی دلایل خود برای حذف این رشته از مجموعه رشته‌های سازمان نظام مهندسی را عنوان نکرده و اگر دلیل قانع کننده‌ای ندارد، چرا به فارغ‌التحصیلان مدیریت پروژه اجازه شرکت در آزمون نظام مهندسی را نمی‌دهد؟

لازم به تاکید است، این سوژه در سامانه «فارس من» با عنوان « رشته مدیریت پروژه زیرنظر نظام مهندسی قرار نمی‌گیرد؟ » ثبت شد و تاکنون 180 نفر نسبت به امضا آن اقدام کرده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نظام مهندسی مدیریت پروژه نماینده وزارت علوم مجموعه رشته رشته مدیریت پروژه رشته مهندسی پروژه فارغ التحصیلان حذف این رشته چارت آموزشی پروژه ها حذف رشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۳۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه‌ام حل مسایل معیشتی و پیگیری منافع ملی و مطالبات مردم است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«سیروس سجادیان» از حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

مردم نمایندگانی مطالبه‌گر و فراجناحی می‌خواهند

سجادیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که در مجلس آینده تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش‌بینی می‌کنید گفت: به اعتقاد بنده، مردم در این دوره، مجلس و نمایندگانی مطالبه‌گر می‌خواهند؛ مجلسی که بتواند فراجناحی عمل کند و اصلی‌ترین و مهمترین دغدغه‌اش مردم باشد.

نامزد دور دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه مرودشت ارسنجان و پاسارگاد افزود: به طور حتم نمایندگان باید منافع ملی را اولویت اصلی خود دانسته و خود را ملزم به تحقق مطالبات مردم بدانند.

وی افزود: در حال حاضر شاهد تنوع و تکثر از لحاظ گرایش سیاسی و حزبی بین منتخبان مجلس هستیم اما قطعاً باید تلاش شود که منافع عمومی قربانی مصلحت‌های حزبی نشود.

اولویت اصلی کشور حل مسائل اقتصادی و معیشتی مردم است

نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه مرودشت ارسنجان و پاسارگاد در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین موضوعاتی که باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد به ویژه با توجه به حوزه تخصصی وی چیست؛ پاسخ داد: اولویت اول کشور موضوعات اقتصادی است و بر همین اساس و با توجه به شعار سال مدنظر رهبر معظم انقلاب باید جهش تولید با مشارکت مردم در دستور کار قرار گیرد چرا که مشارکت مردم در امر تولید می‌تواند بسیار مؤثر باشد و به بهبود معیشت مردم، اشتغالزایی و توسعه متوازن استان و کشور کمک کند و زمینه مشارکت مردم را در عرصه اقتصادی فراهم کند.

سجادیان با بیان اینکه حل مشکلات و مسائل مربوط به اقشار کم درآمد به ویژه کارمندان، کارگران، کشاورزان و روستاییان و فرهنگیان و کسبه و شهروندان کم درآمد و … را به صورت ویژه پیگیری خواهم کرد افزود: در امور اقتصادی، موانعی برای مشارکت مردم وجود دارد که برخی از این موانع، مربوط به تولید، بانک‌ها و صدور و دریافت مجوز کسب و کار است که مجلس و دولت باید به این موضوع ورود جدی داشته باشد و کار را برای مشارکت بیشتر مردم در تولید آسان کنند.

وی در خصوص اولویت استان فارس نیز گفت: یکی از اولویت‌های استان فارس موضوعات کشاورزی است که با توجه به شرایط حوزه انتخابیه مرودشت ارسنجان و پاسارگاد به صورت ویژه موضوعات مربوط به کشاورزی و مدیریت این حوزه دنبال خواهد شد و علاوه بر این اشتغالزایی و بهبود معیشت مردم و پیگیری دغدغه‌های اصلی مردم نیز به صورت اولویت در دستور کار قرار خواهد گرفت.

سجادیان در پاسخ به این سوال که اولویت شما در مجلس آینده حضور در کدام کمیسیون خواهد بود نیز گفت: در این زمینه نیز با نخبگان و متخصصان و مردم مشورت خواهم کرد اما در حال حاضر با توجه به نیاز شهرستان، کمیسیون کشاورزی و به لحاظ تخصصی نیز کمیسیون حقوقی قضائی و یا کمیسیون اجتماعی اولویت‌های بنده جهت حضور در کمیسیون‌ها با هدف خدمت بهتر به مردم کشور و حوزه انتخابیه‌ام و مردم خوب سه شهرستان مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد خواهد بود.

خشکسالی یکی از چالش‌های اصلی استان فارس است

وی در ادامه گفت: به اعتقاد بنده استان فارس دارای پتانسیل‌های زیادی در حوزه‌های مختلف است که متأسفانه برخی از این ظرفیت‌ها مغفول مانده که با کمک دیگر نمایندگان در خصوص به فعلیت رساندن این ظرفیت‌ها تلاش خواهیم کرد.

سیروس سجادیان یکی از مهمترین چالش‌های استان فارس طی چند سال اخیر را خشکسالی دانست و گفت: برای رفع این چالش نیز باید به سمت مدیریت صحیح و استفاده از روش‌های نوین کشاورزی و آبیاری و دیگر روش‌های علمی و تجریه موفق رفت.

توسعه گردشگری را به صورت جدی دنبال خواهم کرد

وی یکی دیگر از ظرفیت‌های مغفول مانده استان فارس را موضوع گردشگری دانست و گفت: استان فارس بالاترین آمار آثار میراثی ثبت جهانی و ملی را در کشور دارد که متأسفانه آن‌گونه که باید از این ظرفیت استفاده نشده و بر همین اساس رفع موانع حوزه گردشگری که در نهایت اشتغالزایی و … را به همراه دارد نیز به صورت جدی توسط بنده دنبال خواهد شد.

کد خبر 6093115

دیگر خبرها

  • پارکینگ آقاجانی‌بیگ هر چه سریع‌تر تکمیل شود
  • سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود
  • دغدغه‌ام حل مسایل معیشتی و پیگیری منافع ملی و مطالبات مردم است
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • ایرانداک نیروی امریه جذب می‌کند
  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد