Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@22:00:04 GMT

احیای بافت تاریخی شیراز از دیدگاه مهندسان فارس 

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۰۰۴۹

احیای بافت تاریخی شیراز از دیدگاه مهندسان فارس 

بر اساس اعلام روز یکشنبه سازمان مهندسی فارس و در تماس با ایرنا ، این اعضا از دو بنای خانه صالحی و خانه بصیر السلطنه همچنین مجموعه ایرانشهر سنگ سیاه و قسمت هایی از بافت تاریخی شیراز به همراه جمعی از فعالان حوزه تاریخ معماری و مرمت شهری دیدن کردند.
مجتبی زوربخش رئیس اعضای هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی،با تقدیر از اقدامات انجام شده توسط شهرداری، میراث فرهنگی، سرمایه گذاران و احیاگران محله سنگ سیاه گفت : بافت های تاریخی از جمله کلان شهر شیراز به دلیل جاذبه های توریستی و فرهنگ غنی و اصالتی که دارد به عنوان یک سرمایه ملی متعلق به تمام هموطنان شریف است و ما مهندسان نسل حاضر در خصوص حفظ و احیای بافت تاریخی مسئولیت سنگینی برعهده داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: حفاظت و مرمت بافت های تاریخی به عنوان میراث فرهنگی شیرازیان و بشریت امری لازم و ضروری است.
وی بر ضرورت مشارکت مهندسان حرفه ای در مبحث ساختمان های تاریخی اشاره کرد و ماموریت پیگیری مبحث را ذیل یک کارگروه به یاسر پوست فروش فرد عضو جدید هیات مدیره نظام مهندسی فارس محول کرد.
یاسر پوست فروش فرد عضو هیات مدیره نظام مهندسی فارس در این دیدار گفت: به نظر می رسد از منظر پیش بینی بحران، بایستی به بافت تاریخی شیراز  بازبینی و توجه ای ویژه داشت و سازمان های خدمات رسان مانند شهرداری ،اداره آب، برق و  به صورت هم افزا، بایستی بروز رسانی و خدمت به ساکنین را در اولویت قرار دهند و کارهای ساکنان را هر چه بیشتر تسهیل کنند.
وی افزود: دولت با امکاناتی که در دست دارد، می تواند با دادن وام های بدون بهره به مردم برای مرمت و مقاوم سازی بناهای ارزشمند، دوستی دیرینه خود را با بافت تاریخی محکمتر کند.
او همچنین گفت: بافت تاریخی همانند حافظ و سعدی قسمتی از هویت شهر شیراز است و بایستی به جای نگاه صرف به تک بناهای دارای ارزش به همه بافت تاریخی شیراز  به دید حفظ و نگهداری نگاه کنیم و با استفاده از متخصصان بصورت یک تیم متشکل از رشته های مرتبط با رویکرد مرمت و حفاظت در نگهداری بافت اقدام کنیم.
مجتبی گواهی مشاور و عضو احیاگران محله سنگ سیاه،گفت:رکن اساسی در بافت های تاریخی ایجاد زیرساخت هاست که این مهم در فاز یک سنگ سیاه با استاندارد بالا انجام گرفته است. 
امیرحسین قیصری عضو دیگر هیات مدیره نظام مهندسی فارس گفت: بافت تاریخی امانتدارترین شاخص و زبان گویای انتقال یک هویت و زندگی است که با گذشت زمان و شرایط وقت، دستخوش تغییر شده است. بافت به معنای لغوی اش که تنیدگی و پیوستگی است، نمایشگاه کامل پیوسته ای از  شیوه زندگیِ هم اجتماعی و هم فردی مردمان است و این تنیدگی به تدریج با فاصله گرفتن از بافت تاریخی و حرکت به مناطق جدیدالاحداث نیز شاید در قالب میان بافت محسوس است.
او ادامه داد: در بازآفرینی بافت نیز بایستی ضمن دوری از تفکر صرفا سرمایه محور و ثروت مادی آفرین، امانتداری که دستاورد ذاتی بافت است، حفظ شود و البته رونق اقتصادی با رویکرد ثروت فرهنگ آفرینی و کمک به ساکنین منطقه بافت تاریخی که عموما از طبقات متوسط و کم برخوردار جامعه هستند، بسیار ارزشمند، ماندگار و مایه مباهات خواهد بود و در پایان شاید علاقه مند باشیم که آیندگان شرایط زندگی کنونی ما را در قالب بافت تاریخیِ آینده، بازآفرینی کنند.
در این برنامه عبدالرضا نصیری اصل ، کارشناس میراث فرهنگی ،نوید و امید داد که با توجه به آماده شدن زمینه احیا توسط بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی، مشارکت سازمان نظام مهندسی می‌تواند تکمیل کننده فرایند حفاظت از ارزش های شهر تاریخی شیراز باشد.
سارا کبیریان مقدم عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی در خصوص بافت تاریخی شیراز  که حدود ۳۶۰ هکتار مساحت دارد گفت:این بافت علاوه بر بناهای شاخص که ثبت ملی شده است، بناها و آثار ارزشمند دیگری از دوره زندیه و قاجاریه را در خود جای داده است که متاسفانه بر اثر بی مهری و بی توجهی ها در حال نابودی است.
وی ادامه داد: امید است که با همکاری و مشارکت  دستگاه های ذیربط در ایجاد زیر ساخت های لازم برای زندگی ساکنان اصیل بافت، از مهاجرت آنان به سمت حاشیه های شهر جلوگیری و بافت از تهدیدات اجتماعی مبرا شود.
بابک محمدی عضو هیات رییسه و خزانه دار سازمان نظام مهندسی استان فارس هم اعلام کرد:  بافت تاریخی به نظر من یعنی میراث فرهنگی و ارزش معماری یک شهر و در کل هویت هر شهر بافت تاریخی آن شهر است.
مهرداد خواجه پور عضو هیئت رئیسه و دبیر سازمان در این بازدید به ضرورت رعایتِ مقررات ملی ساختمان در اجرای ساختمان های جدید الاحداث، پرداخت. 
هادی بیاتی نائب رییس سازمان نظام مهندسی با اشاره به جمله  "هر مرگ اشارتی است به حیاتی دیگر " گفت: رویکرد ما به بافت بایستی نگاهی ریشه ای و امیدی همچون رویش داشته باشد و برای مردم بافت تاریخی نویدی از زندگی و رویش آورد.
رئیس مجمع نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی هم در دیدار جداگانه خود از بافت تاریخی شیراز با بیان اینکه ظرفیت‌های بسیار خوبی در بافت تاریخی فرهنگی این شهر وجود دارد، گفت: زمینه بازگشت و سکونت شهروندان در این بافت تاریخی باید فراهم شود.
علیرضا پاک فطرت، شنبه در دیدار از بافت تاریخی  و بازدید میدانی از منطقه تاریخی فرهنگی شیراز با بیان اینکه منطقه ۸ هویت این شهر است، اظهار کرد: شهرها کانون قدرت، ثروت و فرهنگ هستند و اگر بتوانیم منابع مالی شهرداری را درست خرج کنیم فرهنگ و اعتبار شهر ارتقاء پیدا می‌کند.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هویت شهر شیراز در منطقه ۸ شیراز است و هنوز در کوچه پس کوچه‌های منطقه تاریخی فرهنگی صدای گام‌های مشاهیر فرهنگی، ادبی و مذهبی شیراز از جمله آیت‌الله سید نورالدین حسینی الهاشمی و آیت‌الله شهید سید عبدالحسین دستغیب به گوش می‌رسد.
پاک فطرت با اشاره به اینکه ارزش بافت تاریخی فرهنگی شهر شیراز به همین گذرها و کوچه پس‌کوچه‌های این منطقه است، گفت: تک‌دانه‌ها، جداره‌ها، گذرها و بدنه‌های بافت تاریخی فرهنگی باید با کمک مردم و میراث فرهنگی حفظ شود.
شهردار اسبق شیراز با تاکید بر اینکه برگشت مردم به بافت تاریخی فرهنگی شیراز اهمیت دارد، بیان داشت: اگر مردم به بافت تاریخی فرهنگی برگردند ۵۰ درصد مشکلات حل خواهد شد؛ چراکه ثروت در دستان آن‌هاست.
منطقه هشت شهرداری شیراز، منطقه تاریخی فرهنگی شیراز نامیده می‌شود که کانون و هسته اولیه شکل گیری شیراز بوده است.

بناهای مهمی همچون آستان حضرت شاهچراغ(ع)،بازار وکیل، ارگ کریمخان،نارنجستان قوام،مسجد نصیرالملک، خانه های تاریخی و مسجد جامع نو در این بافت قرار دارد.   
 

برچسب‌ها ارگ کریم خان شیراز آستان مقدس شاهچراغ سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ارگ کریم خان شیراز آستان مقدس شاهچراغ ارگ کریم خان شیراز آستان مقدس شاهچراغ سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور سازمان نظام مهندسی بافت تاریخی فرهنگی بافت تاریخی شیراز بافت تاریخی میراث فرهنگی فرهنگی شیراز مهندسی فارس هیات مدیره شهر شیراز سنگ سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۰۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، رستگاری در جریان بررسی بافت تاریخی ندوشن برحفظ واحیای بافت قدیمی وارزشمند شهر تاریخی ندوشن تاکید کرد.
وی، همچنین از مرمت وبازسازی بافت ارزشمند ندوشن با اعتبار ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خبرداد. 
جعفری شهردارندوشن هم از همکاری کامل با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری درمرمت وبهسازی این بافت خبرداد. 
ندوشن، با ده‌ها اثرتاریخی ثبت شده یکی ازشهر‌های هدف گردشگری استان یزد است که موردتوجه گردشگران داخلی وخارجی قرارگرفته است.

دیگر خبرها

  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) تعطیل است
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود