Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس نقش صنعت ساختمان در ایجاد فرصت‌های سرمایه گذاری و تولید ثروت و ارزش افزوده در اقتصاد انکارناپذیر است.

مجتبی زوربخش پنجشنبه ۹ تیر با اشاره به برپایی بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان به خبرنگاران، گفت: در شرایط حاضر اقتصادی باید به ظرفیت های بازاریابی و توسعه مبادلات تجاری صنعت نمایشگاهی توجه بیشتری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت: با رقابتی شدن این صنعت و بالا رفتن استاندارد های کیفی ، تنوع محصولات داخلی رو به افزایش می رود و با تکیه بر فناوری های جدید و حمایت از فنآوران ساختمانی و استارت آپ ها این حلقه تکمیل تر می شود ؛ بدیهی است در این شرایط می توانیم بهبود وضعیت صنعت ساختمان در بحث کیفی سازی را شاهد باشیم.

وی به ضرورت افزایش سهم صنعتی‌سازی و استفاده از دانش و تکنولوژی‌های جدید در چرخه ساخت و ساز اشاره کرد و گفت : در حال حاضر کمتر از پنج درصد از ساختمان‌های کشور با رویکرد صنعتی ساخته می شوند و این حالی که میانگین صنعتی‌سازی ساختمان در بسیاری از کشورها بیش از ۴۰ درصد است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس به اهمیت مبحث مصرف انرژی در ساختمان اشاره کرد و اضافه کرد: رعایت نشدن استانداردها در این حوزه، سبب اتلاف انرژیِ ۳۰ تا ۴۰ درصدی از دیوارها می شود.

او گفت: متاسفانه ضعف های موجود در این زمینه و رعایت نشدن استانداردها باعث شده هدر روی انرژی در ساختمان های ایران پنج برابر اروپا باشد. در یک نگاه کلی عواملی همچون طراحی نامناسب حرارتی، عایق بندی غیر اصولی سیستم های گرمایشی، دیوارهای بدون عایق، وضعیت نامناسب سقف، کیفیت نامطلوب درب‌ها، درز پنجره‌ها و همچنین عدم استفاده از کنترل کننده های گرمایشی موجب هدر رفت انرژی در بخش خانگی می‌شود.

زوربخش با بیان اینکه نمایشگاه ساختمان و ارایه دستاوردهای جدید در این نمایشگاه می تواند مدخلی برای افزایش راندمان مصرف انرژی باشد، گفت: ارائه جدیدترین دستاوردهای مصالح و تجهیزات در نمایشگاه های صنعت ساختمان و استفاده اصولی از این تجهیزات در چرخه ساخت و ساز، می تواند به بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها کمک کند.

به گفته وی سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس نیز برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها از طریق اجرایی کردن مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان عزمی جزم دارد .

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس در ادامه بر اهمیت استفاده از مصالح ساختمانی مرغوب و باکیفیت تاکید و اضافه کرد: نمایشگاه ساختمان می تواند سهم قابل توجهی در معرفی کالاهای استاندارد، تکنولوژی ها و فن آوری های نوین و مصالح متنوع و با کیفیت داشته باشد، بی شک استفاده از مصالح و تکنولوژی های به روز و استاندارد در کنار سایر ملزومات چرخه ساخت و ساز می تواند از هدر رفت سرمایه های مالی و جانی بهره برداران جلوگیری کند. 

زوربخش همچنین با اشاره به سیاست‌ کلان دولت در حوزه تولید مسکن گفت: برپایی نمایشگاه‌های صنعت ساختمان می تواند در راستای تأمین مصالح استاندارد واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن نیز نقش به سزایی داشته باشد.

وی حمایت سازمان نظام مهندسی ساختمان از تولیدات داخلی را اعلام و اضافه کرد: نظام مهندسی آماده همکاری با صنایع داخلی مرتبط با ساختمان در زمینه ترویج و گسترش استفاده از تولیدات داخلی و مصالح استاندارد در صنعت ساخت و ساز است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی طرح نهضت ملی مسکن سازمان نظام مهندسی ساختمان سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس انرژی در ساختمان صنعت ساختمان ساختمان ها مصرف انرژی ساخت و ساز صنعت ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۷۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟

هوش مصنوعی تغییرات چشمگیری در روند کار متخصصان تمام رشته‌ها ایجاد کرده است و معماری و طراحی شهری نیز از این قائده مستثنی نیست.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پس از معرفی فناوری‌های هوش مصنوعی، بسیاری از مردم نگرانی خود را در مورد تاثیرات منفی این فناوری اعلام کردند، با این وجود نتایج ارزنده‌ای که این فناوری‌ها در بهبود کارایی فعالیت‌های مختلف ایجاد کرده است غیرقابل‌انکار است. به نظر می‌رسد که هوش مصنوعی تغییرات چشمگیری در روند کار متخصصان هر رشته ایجاد خواهد کرد و می‌تواند به عنوان ابزاری متفاوت برای انواع مشاغل از جمله معماران و طراحان شهری باشد. برنامه‌ها و پلتفرم‌های زیادی در این زمینه وجود دارد که نه برای جایگزینی، بلکه برای کمک به انجام وظایف تکراری و تجسم ایده‌ها و رسیدگی به مجموعه داده‌های بزرگ، توسعه می‌یابند تا مبنایی برای فرآیند تصمیم‌گیری معماران ایجاد کنند.

کوتاه کردن زمان بین ایده و تجسم

اولین ابزارهای هوش مصنوعی که توسط معماران و طراحان مورد استفاده قرار گرفت، موتورهای تولید تصویر مانند DALL-E، Midjourney و Stable Diffusion هستند که پیام‌های متنی را به تصویر تبدیل می‌کنند. طراحان به کمک این ابزار، می‌توانند از تصویرسازی مبتنی بر زبان استفاده کنند که نتیجه آن تست سریع ایده‌ها و کاهش سطح دانش مورد نیاز برای طراحی است.

طوفان فکری با ابزارهای مولد طراحی فضا

ابزارهای هوش مصنوعی مولد می‌توانند از یادگیری ماشینی برای کمک به آزمایش و ایجاد طرح‌ها و نمایش‌های بصری فضاها با پیروی از مجموعه معیارهای ورودی استفاده کنند. فناوری جدید می‌تواند با تکیه بر ابزارهای گسترده برای طراحی به کمک رایانه (CAD)، به بهینه‌سازی فضاها، تهیه نقشه‌های دوبعدی و سه‌بعدی و بهبود گردش کار کمک کند. برای مثال، Hypar یک پلتفرم مبتنی بر ابر است که به تحلیل و شبیه‌سازی طرح اولیه ساختمان‌ها سرعت و سهولت می‌بخشد. Ark AI طراحی شماتیک و مطالعات تناسب ساختمان را به صورت خودکار انجام می‌دهد و همچنین با انجام مطالعات امکان‌سنجی مطابق با کد، طرح‌های پیشنهادی را بهینه‌سازی می‌کند. Planner 5D یک ربات گفتگو است که به طراحان کمک می‌کند تا با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی (AI)، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) به تجسم بهتری از فضای داخلی دست پیدا کنند و طراحی داخلی را به صورت بهینه انجام دهند.

یکی دیگر از پلتفرم‌های مورد استفاده در حوزه معماری، Architechtures است که از یادگیری ماشین برای طراحی ساختمان‌های مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می‌کند، تعامل مستقیم با نتایج تولید شده را سرعت می‌بخشد و امکان ارزیابی ریسک برای ساختمان‌های موجود را به صورت دقیق‌تر فراهم می‌کند.

ارزیابی ریسک برای ساختمان‌های موجود

محققان در حال توسعه فناوری‌هایی مشابه تشخیص چهره هستند تا از آن برای شناسایی و ارزیابی آسیب‌های ساختاری استفاده کنند، زیرا ارزیابی‌های کارآمد و دقیق ساختمان‌های موجود، زمینه را برای پروژه‌های مرمت و استفاده مجدد تطبیقی فراهم می‌کند. برای شناسایی ترک‌ها و عیوب در عناصر ساختمان از یک دوربین عمقی استریو و یک شبکه به اصطلاح عصبی استفاده می‌کنند، سپس یک بازوی رباتیک را هدایت می‌کنند تا عیوب پیداشده را با یک اسکنر لیزری اسکن و یک مدل سه‌بعدی برای آن ایجاد کند. این فناوری، کارایی ارزیابی ریسک را افزایش، حجم فعالیت انسانی را کاهش و داده‌های دقیق‌تری را برای تصمیم‌گیری‌های مربوط به تعمیر و نگهداری ساختمان ارائه می‌دهد.

این سیستم می‌تواند علاوه بر معماری، برای ارزیابی یکپارچگی زیرساخت‌ها مانند پل‌ها، تونل‌ها یا سدها نیز مورد استفاده قرار گیرد و با تشخیص به‌موقع از خطرات احتمالی جلوگیری کند.

برنامه‌ریزی شهری

سیستم‌های هوش مصنوعی مهارت بسیاری در کمک به حوزه‌هایی دارند که باید ورودی ابرداده‌ها را مدیریت کنند که از این جمله می‌توان به برنامه‌ریزی شهری اشاره کرد. فناوری‌هایی مانند سیستم‌های برنامه‌ریزی شهری مبتنی بر هوش مصنوعی مانند Urban Insights و دوقلوهای دیجیتال، نمونه‌سازی سریع و شبیه‌سازی مناظر شهری را امکان‌پذیر می‌کنند و فرایندهای تصمیم‌گیری را ارتقا می‌بخشند. هوش مصنوعی همچنین برای سازگاری با شرایط اقلیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با ابزارهای گوناگون پوشش درختی مناطق مختلف را ارزیابی و از این طریق به برنامه‌های مربوط به کاهش امواج گرمای شدید کمک می‌کند.

علاوه بر این، نقشه‌برداری هوایی مبتنی بر هوش مصنوعی با شناسایی کارآمد سکونتگاه‌های غیررسمی، برنامه‌ریزی زیرساخت را تسهیل می‌کند. همچنین هوش مصنوعی مشارکت جامعه را از طریق برنامه‌های کاربردی واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) و سیستم‌های مدیریت هوشمند ترافیک تقویت می‌کند و کیفیت فرایندهای برنامه‌ریزی مشارکتی را ارتقا می‌دهد. این فناوری برای ارزیابی و ارتقای ایمنی شهری نیز استفاده می‌شود و چندین برنامه کاربردی به طور خاص بر ایمنی شهری برای زنان متمرکز شده‌اند.

تغییر محیط کاری

معماران شروع به ادغام هوش مصنوعی در طراحی محل‌های کار کرده‌اند و از این فناوری برای شخصی‌سازی فضای کاری کارمندان بر اساس نیازها و ترجیحات فردی آنها استفاده می‌کنند. ابزارهای هوش مصنوعی گزینه‌های طراحی داخلی متعددی را در زمانی بسیار کوتاه‌تر از طراحی دستی ایجاد می‌کنند و نمونه‌سازی سریع بر اساس شرایط محیطی و حرکت انسان را تسهیل می‌کنند. آنها از مجموعه داده‌های وسیع برای بهینه‌سازی طرح‌ها و امکانات رفاهی ساختمان استفاده می‌کنند و همین امرنگرانی‌هایی را در مورد حفظ حریم خصوصی و استفاده از داده‌ها ایجاد کرده است.

کد خبر 749571

دیگر خبرها

  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • (تصاویر) معجزه معماری در اسلو؛ آپارتمان‌های سازگار با محیط زیست!
  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • خسارت ۳ میلیارد دلاری محدودیت انرژی به صنعت فولاد کشور (اینفوگرافی)
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • اشتغال اهمیت دارد
  • رهبر انقلاب در دیدار معلمان: تبیین مصالح بنیادی کشور و نظام از وظایف معاونت پرورشی است (فیلم)
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات